Онлайн или поръчка по телефон +359 887 246 569
Онлайн или поръчка по телефон +359 887 246 569

Политика за поверителност

Пoлитикa зa пoвepитeлнocт и зaщитa нa личнитe дaнни

 

Информация на дружеството, което обработва данните ви:

 

  1. Цел на политиката

 



Настоящата Политика за поверителност има за цел да Ви запознае с правилата, които спазваме, когато събираме и обработваме Ваши лични данни, когато посещавате нашия уебсайт и закупувате стоките, които предлагаме.Правилата и принципите, заложени в тази стратегия, показват как ние събираме, съхраняваме и обработваме информация по честен и открит начин, съответстващ с българското и европейско законодателства, както и международни стандарти за компютърна сигурност и защита на данните. Тук можете да намерите информация за това какви Ваши лични данни събираме, как и с каква цел ги използваме, на кого ги предоставяме, какви са Вашите права като субект на данни, както и как да се свържете с нас или с надзорния орган по защита на личните данни. Моля, обърнете внимание, че този документ се отнася единствено до обработването на посочените по-долу лични данни, които събираме при посещението на уебсайта bergamo.bg и при предоставяните от нас стоки, които могат да бъдат закупени през този уебсайт. Ако посещавате други наши уебсайтове и/или използвате други наши стоки, за целите на които събираме и обработваме Ваши лични данни, е възможно да използваме същите и/или други категории Ваши лични данни за други цели и по друг начин. В такива случаи за Вас ще бъде на разположение друга политика за поверителност, даващо релевантна информация за обработването на Ваши лични данни във връзка с такива други уебсайтове и/или стоки.

  1. Обхват и правила при обработката на лични данни.

 



За кого е предназначена тази политика?
Този политика е предназначено за следните категории посетители на сайта, чиито данни обработваме:

 

  • Посетители на нашия уебсайт bergamo.bg
  • Лица, които закупуват стоки през уебсайта  bergamo.bg
  • Лица, които ползват закупените през уебсайта bergamo.bg стоки
  • Лица, които са се абонирали за нашия информационен бюлетин (newsletter)
  • Лица, които се свързват с нас по телефона, контактната форма или през чата на уебсайта ни.


За какви цели събираме и обработваме събраните лични данни?
Личните данни, които събираме и обработваме са свързани със сключването и изпълнението на договорни взаимоотношения с дружеството и изпълнението на следните процеси:

  • Създаване и управление на клиентски профил и предоставянето на пълната функционалност на нашата онлайн платформа
  • Изпълнението на клиентски поръчки и запитвания, предоставяне на услуги, предлагани чрез bg
  • Изпращането на Newsletter (информационен бюлетин) сновини, промоции и предложения до клиентите, абонирали се за тази услуга.
  • Комуникация с клиенти и предоставяне на обратна връзка и отговор на запитвания, отправени посредством формата за обратна връзка на платформата ни.
  • Защита на личните Ви данни и въпроси свързани с обработката на лични данни, както и информационна сигурност.
  • Счетоводни цели


Използване на бисквитки:
Посещавайки нашия уебсайт, bergamo.bg ние събираме данни за Вашето използване на уебсайта, чрез „бисквитки“ (cookies). Бисквитките са малки файлове, които нашият сайт изпраща до Вашия компютър или мобилно устройство, когато посетите сайта ни. Някой от използваните бисквитки са функционално необходими за работата на уебсайта ни и без тях той не може да работи. Други бисквитки ни помагат да подобрим работата си и ни позволяват да предлагаме по-добри услуги. Бисквитките също така подобряват Вашето удобство за пазаруване и използване на сайта като запомнят предпочитанията Ви (пр. продукти, които сте поставили в количката). Те събират анонимизирана информация за това как използвате сайта, кои продукти са предпочитани – така ние по-лесно предлагаме правилните продукти.
Сайтът  също използва „рекламни бисквитки“, които събират информация за това какво търсите в сайта ни и какви са вашите предпочитания като потребител, как сърфирате в интернет и какви продукти търсите. Така ние можем да Ви предложим продуктите, които смятаме, че са най-подходящи за вас чрез реклами и промоции. Използваме рекламни бисквитки въз основа на легитимния ни интерес да установяваме предпочитанията на нашите клиенти и да предлагаме конкретни услуги и продукти, които в най-голяма степен отговарят на техните предпочитания.
Всички данни, които събираме чрез използването на бисквитки, се съхраняват до момента, в който промените предпочитанията си за бисквитки и спрете (забраните) използването на съответната категория бисквитки, събираща лични данни. За повече информация относно това как използваме бисквитки моля вижте нашата политика за бисквитките (ТУК ЛИНК).


„Абанос Дизайн Студио“ ЕООД обработва следните категории лични данни за постигането на следните цели и на следните основания:

Категория лични данни:

Цели, за които се събират данните

Основание за обработка

Персонала информация: име, електронапоща, възраст, адрес, телефон

12.  Регистрация на клиентски профил

13.  Осъществяване на връзка при поръчки и запитвания през формата за контакт

14.  Изпращане на онлайн бюлетин (при абонамент за тази услуга)

15.  Договорни отношения между клиент и Администратора на данни.
Приемането на общите условия на платформата и регистрацията на профил представлява създаването на договорни отношения.

16.  При получаване на изрично съгласие от субекта на данни.
Разчитаме на това основание за обработка, когато даваме отговор на ваши запитвания, изпратени чрез контактната форма и, когато разпращаме нашия бюлетин

Данни за извършване на поръчка - доставка на стоки до адрес, посочен от клиент: име, телефон, електронна поща, адрес

17.  Изпълнение на договорни взаимоотношения на администратора – договор за покупко-продажба и доставка на стока.

18.  Договорни отношения между клиент и Администратора на данни.
Приемането на общите условия на платформата и регистрацията на профил представлява създаването на договорни отношения.

Данни от социални мрежи и акаунти (Facebook, Googleпрофил, etc.) –това да остане ако ще има възможност за регистрация с Facebook, Google + профил

19.  Създаване на клиентски профил и последваща комуникация относно поръчки и запитвания

20.  При нужда за осъществяване на контакт за поръчка или запитване

21.  Договорни отношения между клиент и Администратора на данни.
Приемането на общите условия на платформата и регистрацията на профил представлява създаването на договорни отношения.

 

  1. Какви видове лични данни събираме, обработваме и съхраняваме?

 


“Абанос Дизайн Студио“ ЕООД събира лични данни по законосъобразен начин като съхраняваните лични данни са предоставени доброволно и с изричното съгласие и знание на субектите на съответните данни. Личните данни се съхраняват за конкретно определен период, в който съществува основание за тяхната обработка, и след отпадането му – до изтичането на сроковете, установени в нормативен акт. Предоставените лични данни ще бъдат съхранявани при нормативно определените мерки за сигурност и поверителност.

Какви лични данни обработваме при регистрацията и управлението на клиентски профил и направата на поръчка в нашия онлайн магазин?
За да пазарувате от наши сайт  е нужно да създадете клиентски профил, в който предоставяте данни за контакт за извършване на доставката на закупените стоки. Когато създавате клиентски профил, ние ще съберем данни относно вашите имена, адрес, телефон, дата на раждане, e-mail адрес. Тази информация ни е нужна за приемане, потвърждение и изпълнение на вашата поръчка.

При закупуването на стока през уебсайта ние използваме от Вас следните категории лични данни, които са ни необходими за изпълнението на поръчката:

  • Имена или имената на получател (трето лице), за да можем да Ви разпознаем като клиент
  • Телефонен номер, който ще използваме при нужда за контакт във връзка с поръчката
  • E-mail адрес, на който ще потвърдим поръчката Ви и ще се свържем с информация за статуса ѝ
  • Адрес за доставка на получателя, за да можем да изпратим закупената стока



Когато закупувате продукт чрез нашия сайт, Вие сключвате договор с нас за предоставянето на тази стока. Ако продуктът е предназначен за трето лице, то нашето задължение по договора е към Вас и съответното трето лице, защото то също става страна по договора за покупка.Ако закупите стоки през сайта ни и/или чрез обаждане и желаете те да бъдат изпратени до посочен адрес, ние може да предоставим необходимите събрани данни на фирма посредник, която ще изпълни вашата поръчка.

Обработваме ли лични данни при изпращането на бюлетин?
Абонирайки се за тази услуга, Вие ще получавате имейли със специални предложения, новини, промоции, информация относно нови услуги и продукти. За да изпращаме нашият бюлетин ние ще използваме и-мейла който сте ни предоставили.

Данни, които обработваме след приключването на поръчка за счетоводна отчетност, уточняване на претенции и правни спорове с клиенти.
След закупуването на стока от нас ние ще съхраняваме посочените по-горе лични данни и информация за поръчката Ви и след като приключим и доставим поръчаната стока. Тази информация ни е необходима, за да можем да докажем обстоятелства, свързани с поръчването и предоставянето на стоката в случай на Ваши претенции или претенции за стоката, която сме предоставили. Информацията е възможно да ни бъде необходима и когато сме обект на проверка от компетентен държавен орган, пред който трябва да докажем предоставянето на стоката и други обстоятелства, свързани с нея (напр. пред Комисията за защита на потребителите, Националната агенция за приходите и т.н.). По този начин ние можем да защитим легитимния си интерес срещу правни претенции за поръчки, рекламации и отказ от поръчка, както и да спазим законовите задължения към държавни органи и трети страни.
Освен това, ще съхраним вашите данни и история на поръчки, за да поддържаме вашия профил като клиент за бъдещи поръчки. В този случай обработваме предоставените данни въз основа на легитимния ни интерес да предлагаме нашите стоки и при нужда да поддържаме контакт с клиенти относно закупените продукти.
Информация относно вашата поръчка ще бъде съхранявана за период до5 години, считано от началото на годината, следваща годината, през която сте закупили последната стока (периодът, за който се погасяват публичните задължения съгласно Данъчно-осигурителния процесуален кодекс).

Как използваме Вашите данни?
Вашите данни ще бъдат използвани само за посочените по-горе цели. Предоставените данни няма да бъдат използвани за допълнителна обработка или профилиране.Предоставената информация няма да бъде използвана за автоматизирани решения.

На кого предоставяме данните Ви?
Ние се отнасяме към личните Ви данни изключително сериозно. Споделените от Вас данни ще бъдат предоставени на компетентни служители, чиито задължения са свързани с обработката и изпълнението на вашата поръчка.
В рамките на нашата организация достъп до личните Ви данни имат само служители, чиито непосредствени задължения са свързани с дейностите, за целите на които съответните лични данни се обработват.

Извън нашата организация е възможно да предоставим личните Ви данни на следните категории получатели:

  • Компетентни органи и държавни учреждения
  • Подизпълнители като организациите поддържащи софтуера за управление на поръчки и счетоводен софтуер. Тези организации действат единствено по наше нареждане и няма да използват личните Ви данни за собствени цели, или да ги предоставят на трети лица
  • Компании, с които “Абанос Дизайн Студио “ ЕООД има договорни взаимоотношения за доставка на вашите поръчки. Данните, които ще споделим с нашите партньори са телефонен номер и адрес за доставка. Така минимизираме споделянето на лични данни извън нашата организация и гарантираме, че споделените данни са нужни за конкретна цел – изпълнението на вашата поръчка.



Какви данни никога няма да събираме или обработваме ?

Bergamo.bg, не събира и не обработва чувствителни лични данни и данни които:

  • Разкриват политическа ориентация, религиозни убеждения, членство в синдикални съюзи и организации,
  • Информация, която разкрива расов или етнически произход
  • Биометрични данни
  • Сексуална ориентация или данни за сексуален живот
  • Информация относно здравословно и психическо състояние



За какви срокове съхраняваме вашите данни?
Съхраняваме Вашите данни за направени поръчки за срок от 5 години за целите на защита на правните интереси на Bergamo.bg при възникването на възражения , съдебни или административни искове от страна на потребители.
Счетоводните данни относно поръчки се съхраняват съответно със законно регламентирани срокове. В този случай, ще продължим да съхраняваме само личните данни, които е необходимо да пазим по силата на правно задължение.
Няма да съхраняваме личните Ви данни след като решите да закриете своя профил в онлайн магазина ни. След като закриете вашият профил ние ще направим всичко възможно в най-кратки срокове да изтрием или анонимизираме личните Ви данни, които съхраняваме. Ще поискаме изричното ви съгласие ако се нуждаем от съхранението на Вашите лични данни за конкретна цел за по-дълъг период.

  1. Задължения и отговорности за защитата на лични данни и информация

 


За да изпълним задълженията си за защита на личните данни ние предприехме следните мерки:

  1. Проактивен подход за защита на лични данни
    Чрез навременната интеграция на мерки за сигурност и предотвратяването на пробиви в сигурността, минимизираме рискът за поверителността на съхраняваните лични данни.
  2. Сигурност по подразбиране
    Подобряваме нашите бизнес практики и методи за обработка на данни за да гарантираме, че обработваните лични данни са защитени през всички фази на обработка (от събирането на данни до тяхното заличаване) без това да налага допълнителни действия или въвеждането на допълнителни мерки за сигурност.
  3. Цялостна и последователна защита на личните данни.
    Упражняваме надзор и законосъобразност при управлението на данни през целият цикъл на обработка. Това означава, че всички лични данни са събрани по сигурен начин, обработени, съхранявани и след това унищожени, когато вече нямаме легитимна причина за тяхното съхранение.
  4. Откритост и прозрачност при работата с лични данни. Редовен одит на практиките за защита на обработваната информация
    Това се отнася както към нашето задължение да прилагаме ясно определени и прозрачни практики относно това каква информация събираме и обработваме, така и към отговорността ни да проверяваме качеството, сигурността и точността на съхраняваните данни чрез вътрешен и външен одити .
  5. Прилежност при работата с лична информация
    Изискваме от нашите служители, обработващи лични данни като системни оператори, счетоводители, специалисти управление на човешки ресурси и други да зачитат правата и защитават интересите на субектите на данни. За да постигнем тези цели сме отговорни към подобряването на системите и практиките си за сигурност и работим в консултации с нашите служители, клиенти, доставчици и други заинтересовани страни. Така можем да осигурим прилежната обработка на лични данни и зачитане на правата на субектите на данни.
  6. Технически и организационни мерки за сигурност
    Извършваме прегледи на практиките си за събиране, съхранение и обработка на лични данни, включително на физическите мерки за сигурност, с цел предотвратяването на неправомерен достъп до системите, които използваме.
  7. Делегирани права на достъп и обработка на данни
    Достъп до личните Ви данни в рамките на нашата организация имат само лица, чиито трудови функции изискват достъп до данните с оглед осъществяването на дейностите, за които данните са били събрани и се обработват.
  8. Използваме само такива организации, на които възлагаме обработката на лични данни, които се придържат към най-високите стандарти за информационна сигурност и сигурност на личните данни, демонстрирана както чрез наличието на съответни сертификации, така и чрез възможността за извършване на регулярни одити за съответствие.
  1. Вашите права

 

  • Правото на достъп– по всяко време имате правото на достъп до предоставените лични данни обработвани от bg и получаване на копие от тях.
  • Информираност– Правото на информация за източника на данните, целите на обработване и третите лица, на които данните са разкрити.
  • Актуализация– правото на актуализация, промяна и корекция на предоставените данни, в случай на неточности или нужда от актуализация
  • Преносимост– правото да отправям изискване за преносът на лични данни в структуриран и общоприет, пригоден за машинно четене формат както и правото да изискате прехвърлянето на лични данни на друг администратор на данни.
  • Оттегляне на съгласието за обработка на лични данни– по всяко време имате правото да оттеглите съгласие си bg да обработва личните Ви данни, предоставени след изрично съгласие. Оттеглянето на съгласието за обработка на лични данни означава, че съхраняваните лични данни ще бъдат изтрити, при наличието на предвидените от закона предпоставки.
  • Възражение– имате право да възразите срещу обработката на лични, когато това не е изискано от нормативно задължение наbg.
  • Изтриване на данни– Имате право да изискате съхраняваните Ви от bg лични данни да бъдат изтрити като това искане трябва да бъде формулирано в писмен вид и да описва основанието за изтриване.
  • Подаване на жалба– Имате правото да поддаде жалба, при наличието на законовите основания за това, пред надзорния орган, а именно Комисията за защита на личните данни, адрес: гр. София 1592, бул. „Проф. Цветан Лазаров“ No.2., e-mail kzld@cpdp.bg, тел. 02/91-53-519.


Дружеството може да изменя Политиката за поверителност, като публикува съобщение за това на сайта си.

  1. Контакти

Не се колебайте да се свържете с нас, ако имате въпроси относно тази политика за поверителност, обработката на Вашите лични данни или ако искате да упражните правата си съгласно тази политика за поверителност или приложимото законодателство.

 

  • ,,Абанос Дизайн Студио’’ ЕООД
  • ЕИК 205197443
  • Пощенски адрес: гр. Севлиево, ул. "Здравец", 6, вх. Б, ет. 1
  • имейл: contact@bergamo.bg