Онлайн или поръчка по телефон +359 887 246 569
Онлайн или поръчка по телефон +359 887 246 569
Диван без косми: Стъпки за ефективно почистване и поддръжка на текстилните повърхности

Диван без косми: Стъпки за ефективно почистване и поддръжка на текстилните повърхности

За премахване на косми от домашни любимци от дивана може да опитате следните методи:

Лепенка за косми: Използвайте специална лепенка за косми, която е направена да се залепва и отстранява космите от повърхността на дивана.

Четка за косми или валяк с лепенка: Има специални четки или валяци с лепенка, които са предназначени да хващат космите от текстилните повърхности.Може да се използва не само при почистване на хола или спалнята, но и при освежаване на дрехите ви

Влажна кърпа или гъба: Леко навлажнете чиста кърпа или гъба с вода и погалете повърхността на дивана. Това може да помогне да се залепят космите и да се отстранят по-лесно.

Почистващ прах за мебели: Използвайте специални почистващи прахове за мебели, които се нанасят върху повърхността на дивана и след това се изчистват с мека четка или кърпа. Тези прахове обикновено помагат да се отстранят космите и да се освежи текстила.

Прахосмукачка с прикачен четка за меки повърхности: Използвайте прахосмукачка с прикачен четка за меки повърхности, за да извадите космите от дивана. Обикновено тези четки са специално проектирани да се справят с косми и да предпазят текстила.

Професионално почистване: Ако нищо друго не помага, можете да се обърнете към професионални услуги за почистване на мека мебел. Те разполагат със специални средства и оборудване, които могат да премахнат космите и да освежат повърхността на дивана.
Следваща статия Как да Изберете Подходяща Холна Маса за Вашия Жилищен Комфорт